Luni seara, la Opera Romana din Bucuresti, crema vedetelor autohtone a luat parte la cel mai tare eveniment anual "Superlativele VIP 2004". Personalitati precum Maia Morgenstern, Mariana Bitang, Elisabeta Lipa, Robert Turcescu si Catalin Botezatu s-au numarat printre laureatii ceremoniei prezentate de Cristian Brancu si Monica Davidescu si organizata de revista VIP si Fundatia Amfiteatru.

In prima serie de premii, Robert Turcescu a castigat trofeul pentru televiziune, devansandu-i pe Radu Moraru si pe Dana Razboiu. Actrita Maia Morgenstern a venit direct de pe scena Teatrului Evreiesc pentru a-si ridica trofeul obtinut la sectiunea Teatru/Film. Maia si-a exprimat regretul ca nu si-a cunoscut personal contracandidatii, Tudor Chirila si regizorul Cristi Puiu, si a declarat: "Mi-e groaznic de cald in suflet cu acest premiu".

Alte trofee au fost acordate Irinei Loghin, la sectiunea Folclor, lui Catalin Botezatu pentru contributia sa in domeniul modei, trupei "Holograf", la Muzica, politicianului Marko Bela pentru eleganta, sportivei Elisabeta Lipa si organizatorilor Festivalului Artelor pentru Evenimentul Anului.

Belu a lipsit de la eveniment

Cel mai important trofeu al serii, "Omul Anului", a fost adjudecat de celebrul cuplu de antrenori de gimnastica Mariana Bitang si Octavian Belu, care i-a depasit pe Maia Morgenstern si Marius Tuca. Aceasta distinctie este bine meritata de Belu si Bitang, ei aducand Romaniei patru titluri olimpice in acest an si, in plus, au propulsat Nationala de gimnastica pe primul loc in lume! Din pacate, Octavian Belu nu a putut fi prezent la premiere, astfel ca Mariana Bitang a plecat acasa cu doua trofee.

Andreea Marin, invinsa de «Divertis»

Marea invinsa a "Superlativelor VIP" a fost prezentatoarea emisiunii "Surprize, Surprize", Andreea Marin. Desi show-ul ei are un rating foarte mare, iar popularitatea vedetei a crescut in acest an mai mult ca niciodata, frumoasa moldoveanca nu a reusit sa castige premiul la categoria "Divertisment", la care fusese nominalizata, distinctia revenind grupului Divertis. Din pacate, 2004 nu pare a fi anul Andreei Marin, ea fiind intrecuta acum doua saptamani de Andreea Raicu la "Superlativele Beau Monde" si, martea trecuta, la "Premiile TV Mania", de Monica Barladeanu. Asta e, probabil, se va revansa in 2005.