George David Weiss, compozitorul unor cantece celebre, precum "What A Wonderful World" sau "Can't Help Falling In Love", a murit, la varsta de 89 de ani.
Decesul compozitorului american a fost anuntat printr-un comunicat postat pe site-ul Sindicatului compozitorilor americani (Songwriters Guild of America), al carui presedinte a fost timp de multi ani. George David Weiss a studiat la Juilliard School of Music, iar apoi a facut aranjamentul muzical pentru orchestrele dirijate de Stan Kenton si Vincent Lopez, scrie MEDIAFAX.

Weiss a compus coloana sonora a musicalului special conceput pentru Sammy Davis Jr. si intitulat "Mr. Wonderful", pus in scena pe Broadway in 1956. Printre creatiile sale ulterioare se numara musicalurile "First Impressions" si "Maggie Flynn".

In 1961, Weiss a compus "Can't Help Falling In Love", o adaptare a cantecului francez "Plaisir d'Amour", impreuna cu producatorii muzicali Hugo Peretti si Luigi Creatore. Inclusa pe coloana sonora a filmului "Blue Hawaii", cu Elvis Presley, piesa a ajuns pe locul al doilea in topurile muzicale americane. Elvis Presley a folosit-o ulterior, timp de multi ani, ca piesa cu care isi incheia toate concertele live.

Weiss, Peretti si Creatore au colaborat si la adaptarea cantecului "Mbube", compus de muzicianul sud-african Solomon Linda. Versiunea americana, "The Lion Sleeps Tonight", a devenit un adevarat hit, fiind preluata ulterior de Tokens, Kark Denver si Robert John. Dupa ce studiourile Disney au folosit aceasta piesa pe coloana sonora a filmului "The Lion King", muzicianul Solomon Linda a dat in judecata aceste studiouri, iar o intelegere financiara intre cele doua parti a fost incheiata in 2006.

Compusa impreuna cu producatorul si compozitorul Bon Thiele, piesa "What A Wonderful World" nu a fost un succes pentru Louis Armstrong in momentul lansarii, din anul 1968. Piesa a intrat insa in primele 40 de pozitii ale topului Billboard in 1988, dupa ce a fost inclusa pe coloana sonora a filmului "Good Morning, Vietnam", si a devenit de atunci un adevarat hit, fiind inclusa in mod constant in reclame, lungmetraje si productii de televiziune.

Citeste si:
Nepotul lui Elvis Presley a murit la 27 de ani. Acesta s-ar fi...
Nepotul lui Elvis Presley a...

Printre celelalte compozitii memorabile ale muzicianului George David Weiss se numara "Lullabye of Birdland" - scrisa impreuna cu pianistul de jazz George Shearing, "Wheel of Fortune" - un hit din 1952 lansat de Kay Starr si piesa "Stay With Me" - interpretata de cantareata R&B Lorraine Ellison, compusa impreuna cu Jerry Ragavoy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.