Decalogul fashionistelor spune ca, inainte sa mori, trebuie sa bifezi, printre altele, o pereche de pantofi Louboutin, o rochie de seara Valentino si musai o geanta de la Hermes.

Hermes Birkin e mai mult decat o geanta. E opera de arta, e obiect de lux, statement al opulentei, al bunului gust, al celebritatii, dovada a unui simt estetic deosebit, dar si al unui cont extrem de generos. Sa fii posesoarea unui asemenea exemplar este echivalentul unui Ferrari pentru barbati. De ce spun asta? Pentru ca cel mai scump model de Hermès costa nici mai mult, nici mai putin de 100.000 de dolari! Geanta este confectionata din piele lacuita de crocodil, detaliile si accesoriile sunt din argint, aur alb si platina, lacatul este batut in 174 de diamante, iar incuietorile sunt stropite cu inca 310 diamante.

  • Hermès si Jane Birkin
Povestea spune ca, in 1984, Jane Birkin, cantareata, actrita si model de origine engleza, a luat zborul Paris-Londra si a calatorit alaturi de directorul casei de moda Hermès, Jean-Louis Dumas. La un moment dat aceasta si-a deschis agenda si mai multe biletele au cazut din ea, moment in care Jane si-a exprimat nemultumirea ca nu gaseste o geanta cum si-ar dori: practica, luxoasa, eleganta. La scurta vreme, la locuinta personala, Jane Birkin a primit o geanta asa cum o descrisese. De atunci, totul e istorie.

In momentul de fata exista peste 8000 de modele Birkin, in toate culorile, de la verde pal, roz intens, bej pana la traditionalul negru, cu preturi intre 2500 si 30.000 de euro. Tot astazi exista si o lista interminabila de comenzi, deoarece este singura modalitate prin care iti poti achizitiona acesta geanta. Explicatia? Fiecare exemplar in parte este lucrat manual, iar executia lui dureaza peste 30 de ore. [Click aici pentru galeria foto Hermes Birkin, geanta pe care vedetele o adora]

Citeste articolul integral pe Unica.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.