Actorul francez Bruno Cremer a decedat, sambata, intr-un spital parizian, din cauza unui cancer, la varsta de 80 de ani.
Bruno Cremer a interpretat timp de 14 ani rolul comisarului Maigret - cunoscutul inspector de politie purtand mereu o pipa in coltul gurii -, televiziunea franceza difuzand intre 1991 si 2005 o serie de 54 de episoade avand in centrul lor anchetele rezolvate de celebrul politist, un personaj creat de scriitorul belgian Georges Simenon, scrie MEDIAFAX.

Nascut pe 6 octombrie 1929, la Saint-Mandé, in apropiere de Paris, Bruno Cremer a dezvaluit in volumul sau de memorii, intitulat "Un Certain Jeune Homme", ca s-a simtit inca din tinerete foarte atras de meseria de actor. "M-a captivat de cand aveam 12 ani. Aceasta «usa» mi-a salvat viata. Fara ea, nu stiu ce as fi facut", a declarat actorul francez.

Dupa scoala generala, Bruno Cremer a urmat cursurile de actorie de la Conservatorul din Paris, unde s-a imprietenit cu Jean-Paul Belmondo.

Bruno Cremer a preferat rolurile din filmele de razboi, cele de politist tenace si cele din filmele de spionaj. El a colaborat cu numerosi regizori, in special cu Yves Boisset si Jean-Claude Brisseau, jucand, printre altele, in filmele "Cel bun si cei rai/ Le Bon et les Méchants", de Claude Lelouch, "Lo straniero", de Luchino Visconti, "Sorcerer", de William Friedkin.
Bruno Cremer a jucat in peste 110 lungmetraje si filme de televiziune, a precizat agentul sau.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.