Muzicianul Jimi Hendrix a pretins ca este homosexual pentru a fi eliberat din armata, potrivit unei biografii al carei autor a avut acces la documente din arhiva armatei, transmite BBC News online.

In varianta publica prezentata de legendarul rocker, acesta a fost lasat la vatra in 1962, la varsta de 19 ani, dupa ce a fost ranit intr-un salt cu parasuta. Insa biografia "Room Full of Mirrors" de Charles R. Cross sustine ca documente din arhiva armatei arata ca Hendrix a fost lasat la vatra deoarece prezenta "tendinte homosexuale". Cross afirma ca Hendrix a fost atras toata viata in mod evident de femei - el a avut o chiar aventura cu actrita Brigitte Bardot. Totusi, el i-a spus psihologului de la baza militara Fort Campbell, din Kentucky, ca s-a indragostit de un coleg, sustine cartea. Biografia sustine de asemenea ca viitorul star s-a inrolat in armata pentru a evita sa fie trimis la inchisoare, dupa ce a fost arestat pentru furt de masini in orasul sau natal, Seattle.

El nu a parasit armata pentru ca ar fi avut obiectii de constiinta fata de razboiul din Vietnam, ci pur si simplu pentru ca voia sa faca muzica. El a devenit ulterior unul dintre cei mai mari chitaristi ai lumii. Statutul de star l-a atins in 1966 cu hituri rock precum "Hey Joe" si "Purple Haze", dar si pentru ca spectacolele sale live erau electrizante. "Room Full of Mirrors" este publicata pentru a marca 35 de ani de la moartea lui Hendrix, din cauza unei supradoze de somnifere, la Londra, in 1970.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.