Fundatia "Bob Marley" doreste sa faca din starul reggae un erou national, iar aniversarea sa - sarbatoare nationala a Jamaicai, informeaza BBC online.

Bob Marley ar fi implinit 60 de ani pe 6 februarie 2005. Fundatia care ii poarta numele intentioneaza sa organizeze o aniversare inedita, cu o durata de o luna de zile, in capitala Etiopiei, Addis Abeba. A fost aleasa aceasta locatie intrucat este patria regretatului Haile Selassie, un lider spiritual a carui credinta - rastafariana - era impartasita de Bob Marley. Printre evenimentele ce vor avea loc in luna aniversara se numara un festival de film, seminarii si strangeri de fonduri, ce au la baza teme din cantecele lui Marley, precum "War", "Exodus" sau "Get Up Stand Up". Quincy Jones, Baaba Maal si Youssou N'Dour, alaturi de trei copii ai lui Marley, vor sustine un concert la Addis Abeba, ce va sprijinit de vaduva cantaretului, Rita.

Evenimentele se vor desfasura datorita organizatiei Africa Unita, UNICEF si Fundatiei "Bob Marley". In paralel cu organizarea acestor manifestari, Fundatia "Bob Marley" continua sa faca lobby pentru recunoasterea contributiei cantaretului la cultura jamaicana. "Oriunde te duci in lume, cine aude de Jamaica se gandeste la Bob Marley", a spus Jacqueline Knight-Campbell, reprezentanta fundatiei. Doar sapte jamaicani au primit titlul de erou national, printre acestia aflandu-se luptatorul pentru drepturi civile Marcus Garvey si fostul prim-ministru Alexander Bustamante. Bob Marley a murit de cancer in 1981, la varsta de 36 de ani


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.