Miercuri seara, colectionarii interesati de achizitionarea unor obiecte care au apartinut unor personalitati din lumea muzicala s-au adunat, la Londra, cu ocazia scoaterii la licitatie a unor obiecte care i-au apartinut regretatului John Lennon. Astfel, manuscrisul cu versurile piesei "All You Need Is Love", celebrul hit The Beatles din 1967, a fost adjudecat pentru un milion de dolari. Potrivit organizatorilor licitatiei, acest manuscris a batut recordul obiectelor The Beatles, depasind cu mult suma licitata in 2003 pentru manuscrisul piesei "Nowhere Man".

In cele patru ore de licitatie, s-au mai adjudecat o masa care i-a apartinut artistului (10.000 de lire sterline), o tunica militara pe care Lennon a purtat-o in 1966 la o sedinta foto pentru "Life Magazine" (100.000 de lire sterline), un tablou pictat de Lennon in 1958 pe cand studia la Liverpool College of Art (25.000 de lire sterline) si o orga Vox Continental la care a cantat Lennon in timpul turneului american din 1965 (180.000 de lire sterline). Pe langa obiectele care i-au apartinut lui John Lennon, la licitatia londoneza au mai fost scoase la vanzare obiecte care le-au apartinut artistilor Bob Dylan, Jimi Hendrix si Cliff Richard.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.