Regizorul american Oliver Stone si-a cerut scuze pentru declaratiile despre Holocaust si influenta evreilor in media pe care le-a facut intr-un interviu, care au fost considerate antisemite de Centrul Simon-Wiesenthal.

"In incercarea de a explica mai larg din punct de vedere istoric atrocitatile pe care germanii le-au comis impotriva multor oameni, am facut o asociere stangace cu Holocaustul, pe care o regret", a transmis Stone intr-o declaratie lansata de editorul sau, Rubenstein Communications, potrivit NewsIn.

Scuzele realizatorului au urmat comentariilor pe care le-a facut intr-un interviu acordat publicatiei Sunday Times of London pentru promovarea unui nou documentar. Stone a adus in discutie si proiectul la care lucreaza in prezent, "Secret History of America".

"Hitler a fost un Frankenstein, dar a existat de asemenea si un doctor Frankenstein. Industrialistii germani, americanii si britanicii. A avut mult sprijin", a spus regizorul, care a adaugat ca Hitler a facut mai mult rau rusilor decat evreilor.

Stone a discutat de asemenea despre ceea ce a numit "dominatia evreilor in media".

Oliver Stone, acuzat de antisemitism

Centrul Simon-Wiesenthal a condamnat declaratiile antisemite prin care regizorul american Oliver Stone "minimizeaza Holocaustul" si a cerut Hollywood-ului sa reactioneze impotriva declaratiilor cineastului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.