Fostul membru al trupei Fugees si cunoscut filantropist, Wyclef Jean a anuntat ca-si va depune candidatura pentru presedentia statului sau natal, Haiti.
Hip-hop-erul de origine americano-haitiana isi indreapta cariera catre activismul politic, iar potrivit publicatiei nationalpost.com, acesta se va inscrie in cursa alegerilor pentru presedintia, care vor avea loc pe 28 noiembrie.

Haiti este cea mai saraca tara din Emisfera de Vest, iar fostul membru Fugees este cunoscut pentru operele sale umanitare, incepute odata cu lansare Fundatiei Yele, in 2005, in Haiti, relateaza globalgrind.com. Dupa cutremurul devastator ce a avut loc pe 12 ianuarie 2010, Wyclef si-a dedicat toate eforturile pentru a reforma statul Haiti. Cu ajutorul Fundatiei Yele, sistemul de invatamant si saracia acestui stat s-au imbunatatit vizibil. De asemenea, cantaretul a facut si nenumarate donatii concetatenilor sai.

Castigatorul premiului Grammy nu a confirmat si nici respins zvonurile candidaturii, insa, citand o sursa apropiata a Guvernului din Port-au-Prince, publicatia online Le Droit a anuntat ca Wyclef Jean asteapta ca toate documentele sa fie gata pentru a porni demersurile alegerilor. Daca zvonurile s-ar adeveri, Wyclef Jean ar deveni eroul natiunii Haiti.

Recent muzicianul a declarat pentru Daily Mirror: "Haiti inca are nevoie de ajutorul nostru, mai mult ca niciodata. Oamenii din intreaga lume le fac haitienilor mii de promisiuni, si noi vrem ca acele promisiuni sa fie indeplinite. Impreuna cu sotia mea Claudinette imi doresc sa reconstruim Haiti, deoarece noi am vazut cu ochii nostri ce se intampla acolo".

Presedintele actual, René Préval, este impiedicat de catre legile statului Haiti sa mai candideze pentru a treia oara, insa se afla si in prezent la sefia statului, deoarece alegerile programate pentru februarie si martie au fost anulate de catre cutremurul ce a devastat tara la inceputul acestui an.

Wyclef Jean a emigrat in copilarie din Haiti si a crescut in New York si New Jersey.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.