"Challenge Your Thinking!": Campania "Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii" a Comisiei Europene sustine evenimentul International Romani Art Festival din Timisoara.
Un festival plin de viata si diversitate reuneste artisti romi locali si formatii internationale cunoscute, precum si vizitatori din toata tara si din strainatate. Prin intermediul campaniei “Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii”, Comisia Europeana sustine acest eveniment prin organizarea unei expozitii care celebreaza diversitatea, pe parcursul intregului eveniment.

Momentele artistice interactive si concertele sunt unele dintre cele mai mari atractii ale celei de-a patra editii International Romani Art Festival, care a adus muzica pentru toate gusturile, incepand de la traditie si terminand cu ultimele experimente muzicale din lumea intreaga, multi dintre artisti aflandu-se in Romania in premiera. De asemenea, in acest an, Cinematograful de Vara din Timisoara a gazduit o expozitie de postere, proiect sustinut de campania “Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii” a Comisiei Europene. Proiectul isi propune sa informeze cu privire la fenomenul discriminarii si promoveaza beneficiile diversitatii in Uniunea Europeana.

Campania “Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii” a fost prezenta totodata si prin intermediul unui stand pentru a-i informa pe timisoreni cu privire la drepturile lor pornind de la doua directive anti-discriminare UE: Directiva pentru Sanse Egale pe Piata Muncii si Directiva pentru Egalitate Rasiala. International Romani Art Festival dovedeste ca diversitatea si lupta impotriva discriminarii poate fi exprimata prin arta, fotografie si spectacol.

Prezenta Comisiei Europene in cadrul acestui eveniment are acelasi scop: de a sublinia importanta luptei impotriva stereotipurilor si de a aduce in atentia cetatenilor drepturile lor indifferent de originea etnica sau rasa, religie sau credinta, dizabilitati, varsta sau orientare sexuala prin intermediul expozitiei de posteredespre diversitate si discriminare.

  • Discriminarea ramane un fenomen raspandit

In fiecare an, milioane de cetateni ai UE sunt discriminati. Potrivit celui mai recent Eurobarometru referitor la perceptia asupra discriminarii, originea etnica este motivul preponderent de discriminare in UE (61%), urmat de criteriul varstei (58%) si cel al dizabilitatii (53%). 16% dintre persoanele intervievate in cadrul acestui sondaj au declarat ca au fost discriminate pe parcursul anului trecut. Cu toate acestea, se pare ca doar jumatate dintre cetatenii Uniunii Europene isi cunosc drepturile pe care le au in cazul in care sunt discriminati. Cu scopul de a promova egalitatea si pentru a combate discriminarea, in fiecare dintre statele membre ale UE, acolo unde sunt in vigoare Directivele pentru Sanse Egale, au fost infiintate organizatii pentru egalitate de sanse. Cifrele raportate in Romania, care reies din acelasi Eurobarometru, arata ca varsta (55%) este motivul predominant de discriminare, urmat de criteriul dizabilitatilor (52%) si de cel al orientarii sexuale (49%).
  • Campania “Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii”

Din anul 2003 Comisia Europeana prin Directoratul General pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Egalitate de Sanse desfasoara o campanie de informare la nivel pan-european, urmarind combaterea discriminarii pe motive etnice, religioase sau de credinta, varsta, dizabilitati si orientare sexuala. Campania “Pentru Diversitate. Impotriva Discriminarii” este conceputa sa informeze publicul cu privire la drepturile sale, care sunt garantate de legislatia europeana anti-discriminare, sa promoveze beneficiile diversitatii la locul de munca si, de asemenea, sa indice organizatiile de sprijin pentru victimele discriminarii. Multe dintre actiunile realizate in cadrul campaniei sunt organizate la nivel national si local in fiecare stat membru UE cu sprijin la nivel european. Acestea includ, printre altele, parteneriate cu evenimente nationale, activitati de informare a presei, productia si distributia de materiale ale campaniei in 23 de limbi precum si organizarea unui concurs adresat jurnalistilor.
Citeste si:
Cum te poate ajuta o campanie de advertoriale SEO?
Cum te poate ajuta o campanie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.