Samantha Geimer, in varsta de 40 de ani, victima violului pentru care Roman Polanski a fost condamnat in SUA, a declarat marti ca este multumita de decizia autoritatilor elvetiene de a nu-l extrada pe regizor, potrivit abcnews.go.com.

Geimer a cerut in repetate randuri autoritatilor americane sa renunte la acuzatiile aduse lui Polanski. "Sunt multumita de decizie si sper ca procurorul sa inchida cazul si sa se termine totul", a declarat aceasta pentru postul de radio Europe 1.

Sotia regizorului, actrita franceza Emmanuelle Seigner, a declarat intr-un interviu pentru cotidianul Liberation ca decizia Elvetiei reprezinta o mare consolare. "Este sfarsitul unui cosmar, mai ales pentru cei doi copii ai nostri. Nu imi puteam imagina un alt rezultat. Autoritatile elvetiene au sesizat nedreptatea din acest caz", a declarat Seigner, transmite NewsIn.

Locul in care se afla Polanski in prezent este tinut secret. Presa elvetiana a raportat luni ca acesta a parasit cabana din Gstaad unde a petrecut opt luni in arest la domiciliu. Avocatul regizorului nu a vrut sa confirme daca acesta s-a intors in Franta, tara din care nu poate fi extradat pentru ca are cetatenie franceza.

Ministrul elvetian al Justitiei a anuntat luni eliberarea lui Polanski si refuzarea cererii de extradare a SUA din cauza ca autoritatile americane nu au adus argumente convingatoare pentru extradarea acestuia.

SUA incearca in continuare sa obtina arestarea si extradarea lui Polanski


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.