Sevraj Produs urban soul fabricat in Romania. Bitza. The one and the only one hip-hopper care se trage din Ro-mania. Intro ii apartine: "Mi-am castigat dreptul la replica, nu mi l-ai dat tu/Probabil ca nu ai aflat ca nu prea ma intereseaza motivul sau scopul/Din periscopul/ Aflat in mijlocul unor bagabonti care au ca discoteca holul din blocuri".

"Mi-am invatat lectia, acum stiu bine/Nu canti pentru nimeni pana nu canti pentru tine/Asta-i doar un intro, ma opresc acum/Da in continuare play ca s-auzi ce am sa-ti spun". Asa incepe Sevrajul lui Bitza. L-am luat la intrebari pe hip-hopper-ul care a cantat si in Ro-mania, am pus cap la cap raspunsurile si iata ce a iesit:

CORIGENT

"Am terminat Colegiul National Mihai Viteazul. Mi-a folosit la ceva: m-a invatat care sunt lucrurile si oamenii de care sa ma feresc. A fost inceputul pentru scoala vietii. Liceean fiind, ma descurcam cu toate. A fost o viata frumoasa... cu fete, betii, am mancat bataie, am dat bataie! Absente, alcool, par lung, probleme de comportament... Nu am avut niciodata zece la purtare. Munceam in timpul verii. Am prins campanii electorale in liceu, am lipit afise etc...

Am ramas corigent de foarte multe ori... Prima betie a fost pe la 13 ani, in fata blocului. Am baut niste bere si dupa aia am inteles ca nu ajunge si am trecut pe votca. Asta a coincis si cu prima voma din cauza alcoolului. Prima seara de sex (sau un fel de sex) a fost pe la 14 ani si jumatate. Iubiri interzise din viata mea de liceean: muzica. Nu am incercat sa fumez marijuana. Desi la 18 ani nu prea eram lamurit de multe lucruri. Si in orice caz nu ma gandeam cum sa fiu de folos societatii. Dar acum, ii sunt cu ceva de folos acestei societati?! Sunt unul din multele glasuri care se ridica de cate ori se intampla ceva nedrept sau abuziv in Romania 'Salvati Rosia Montana>> si campania 'Cumpara originalul>>".

PATRIOTISM

"Oare hip-hop-ul poate salva Romania? Stiu sigur doar ca poate educa minti. Am adunat multa ura si am fost tentat sa folosesc mult mai multe expresii licentioase. Gianiny (n.r. - managerul) si Parazitii m-au convins sa lovesc mai mult mental. E de cele mai multe ori mult mai eficient. Am inteles si am pus in practica. Hip-hop-ul este prima muzica cu care ma simt in largul meu, fara compromisuri si alte rahaturi de genul asta. Ce compromisuri si alte 'rahaturi>> de genul asta am fost nevoit sa fac?

Am intrat in Ro-mania animat de un sentiment de patriotism prea puternic pentru ce se intampla de mai multi ani la noi si am considerat ca trebuie cumva reinviate vechi valori. Mi-am dat seama (destul de tarziu) ca Ro-mania nu era decat un simplu mod de trai pentru cei din jurul meu si am renuntat. Daca sunt un produs al femeilor? Da, al uneia: maica-mea. Si sunt misogin. Doar in unele momente".

MANDRIE

Bitza a participat la Festivalul de la Mamaia, pentru a vedea daca are vreo treaba sau nu cu muzica. A luat locul 3 la 'Creatie>> (impreuna cu Sfinx Experience) si timp de aproape doi ani nu a mai avut nici o tangenta cu muzica. 2005. Sinuciderea unui inger. Un alt album. O noua poza de pus pe panou. Featuring: Grasu XXL, K-Gula, DJ Paul, Loredana, Vanessa S, Butch, VD Delirici, L Doc. Pe noul produs, Bitza le multumeste fanilor care au cumparat "Sevraj" in original, dar face si promisiuni: "Nu mai fac nici un compromis, nici un pic / Am studiat prea mult la scoala Rebel Music!". Si confesiuni: "Nu mi-e rusine ca am cantat la Ro-Mania / Mai mult sunt mandru ca mi-am reprezentat etnia / Adica si pe tine prostule / Sau te reprezinta mult mai bine copiii-minune?".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.