Editia portugheza a revistei pentru adulti Payboy din luna iulie a fost anulata de Hugh Hefner din cauza ca a publicat o serie de fotografii care il prezinta pe Iisus tinand in brate o femeie topless si uitandu-se la un cuplu de lesbiene.

Editia Playboy ii era dedicata castigatorului Premiului Nobel pentru literatura Jose Saramago, care a scris "Evanghelia dupa Iisus Hristos", scrie DailyMail.


Potrivit NewsIn, patronul Playboy, Hugh Hefner, a reactionat dur cu privire la decizia editorilor portughezi de a folosi imaginile care il infatiseaza pe Iisus.

"Nu am vazut si nu am aprobat coperta pentru editia din iulie a Playboy Portugalia. Este o incalcare socanta a standardelor noastre si daca am fi vazut inainte de publicare, nu am fi permis sa iasa pe piata", a declarat Theresa Hennessey, vicepresedintele departamentului de relatii publice al Playboy Enterprises. Hennessey a adaugat ca Playboy va incheia contractul cu publisherul portughez.

"Evanghelia dupa Iisus Hristos", scrisa e Saramago, care a decedat luna trecuta, este povestea vietii lui Iisus ca personaj uman. Voumul a fost criticat de Biserica Catolica, care l-a acuzat pe Saramago de viziune anti-religioasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.