Organizatorii premiilor Grammy au modificat criteriile de eligibilitate la categoria "cel mai bun artist debutant", dupa excluderea lui Lady Gaga la nominalizarile din 2009.

Desi Gaga a fost cel mai de succes artist care a debutat pe scena muzicala anul trecut, ea nu a fost considerata eligibila la categoria "cel mai bun artist debutant" deoarece a fost nominalizata cu un an inainte la o categorie diferita a prestigioaselor premii.

Reprezentantii Recording Academy au hotarat ca o nominalizare precedent, nu insa si o victorie, nu va mai reprezenta de acum inainte un impediment pentru nominalizarea unui artist, relateaza news.yahoo.com.

Motivul pentru care expertii au luat aceasta decizie este ca multi dintre artistii actuali lanseaza single-urile de debut cu mult timp inainte de albumele de debut sau debuteaza cantand in duet cu alti artisti.

In cazul lui Lady Gaga, artista a fost nominalizata la Grammy la categoria "cea mai buna piesa dance" in 2008, pentru single-ul ei de debut "Just Dance" iar primul ei album “ The Fame” a ajuns in topurile americane catre sfarsitul acelui an, dupa incheierea perioadei de eligibilitate.

In 2009, controversata cantareata a primit cinci nominalizari la premiile Grammy, insa excluderea ei din categoria "cel mai bun artist debutant" i-a permis lui Zac Brown Band sa plece acasa cu mult ravnitul trofeu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.