Institutul Cinematografic Britanic a demarat o campanie de strangere de fonduri pentru restaurarea a noua pelicule realizate de Alfred Hitchcock, doritorii putand astfel sa adopte, simbolic, un film realizat de celebrul regizor britanic

Institutul Cinematografic are nevoie de aproximativ un milion de lire pentru restaurarea celor noua pelicule.

Pentru o contributie de 5.000 de lire donatorul va fi mentionat pe genericul peliculei. Reprezentantii institutului spun ca sunt binevenite de asemenea si donatii mai mici - 25 de lire pentru restaurarea a 50 de centimetri din pelicula, relateaza NewsIn.

Pentru restaurarea unei singure pelicule este nevoie de aproximativ 100.000 de lire. Noile tehnici digitale permit ca negativele originale radiate sau avariate sa poata fi imbunatatite semnificativ.

Potrivit reprezentantilor Institutului Cinematografic Britanic, primele pelicule realizate de Hitchcock necesita urgent atentie si reprezinta o parte foarte importanta din istoria culturala britanica.

Lista celor noua pelicule include si "The Lodger: A Story of the London Fog", considerata o capodopera atunci cand a fost lansata, in 1926.

Regizorul britanic, care a decedat la varsta de 30 de ani, este faimos pentru peliculele de suspans realizate la Hollywood , precum "Psycho" si "Vertigo".

Hitchcock, a fost nominalizat de cinci ori la categoria Cel mai bun regizor a premiilor Oscar, insa nu a castigat niciodata.

Institutul Cinematografic promoveaza de asemenea cautarea a 75 de pelicule pierdute, printre acestea numarandu-se si pelicula lui Hichcock "The Mountain Eagle" (1926), una dintre primele pelicule regizate de britanic si singura dintre cele peste 50 realizate de el care s-a pierdut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.