Concerte cu Nicu Alifantis, Mircea Vintila si Vasile Seicaru, o scoala de dans medieval si o expozitie de fotografii cu bisericile fortificate din Transilvania sunt cateva dintre evenimentele editiei de anul acesta a Festivalului "Sighisoara Medievala". Evenimentul va pune stapanire pe Sighisoara intre 29 si 31 iulie, desfasurandu-se in paralel in mai multe locuri. In Piata Sigma, un concert Vasile Seicaru si altul de muzica folk sustinut de Dinu Olarasu, Maria Gheorghiu, Marius Batu si Mihai Nenita vor da startul cantarilor.

Pe Scena Mare din Piata Cetatii vor evolua, printre altii, muzicienii elvetieni de la Tonic Strings si compania de teatru-dans Wallart din Sibiu, in timp ce in Piata Radio Son sunt programate mai multe spectacole de teatru: "Nalucirile lui Don Seperio" Ð trupa Arttis din Satu Mare, "Moartea trandafirului" Ð Cameleon Sighisoara si "Escurial" de Michel de Gelderode Ð Fundatia "Nicolae Balcescu" din Bucuresti. Se vor deschide scoala de dans medieval, o expozitie de fotografii cu biserici fortificate din Transilvania, un atelier de confectionat si manuit papusi in Turnul Cojocarilor si o expozitie de costume medievale in Turnul Cositorarilor.

Sambata, cand spre Sighisoara vor incepe sa curga tot mai multi tineri, pe Scena Mare vor fi prezente Compania Alin Antemir din Ploiesti, Truvierii, Studio 24 din Bucuresti, Teatrul de Stat din Arad si Teatrul Ariel. In acelasi loc sunt programate spectacole stradale ale Cavalerilor Cetatii Rosii din Sibiu si ale trupei Hermannstadt, o reprezentatie a studentilor Universitatii de Arta Teatrala din Targu Mures cu "Nu puneti dragostea la incercare" de Basilio Locatelli, un recital Dan Puric si un concert Florian Pittis. Biserica Evanghelica va gazdui un recital de poezie medievala al actritei Monica Ristea Horgade la Teatrul National din Targu Mures. Amatorii de teatru se vor putea indrepta si spre Centrul Educational Interetnic, si spre Piata Radio Son.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.