Cantece semnate de Tupac Shakur, Willie Nelson sau R.E.M se numara printre cele 25 de discuri ce vor fi incluse in 2010 in Arhiva de inregistrari a SUA.

Astfel, alaturi de piese caRadio Free Europe" a celor de la R.EM., apreciata pentru faptul ca "a creat un model pentru viitoarele piese ale trupelor rock independente", sau albume ca "Red Headed Stranger" a lui Willie Nelson, in arhiva de inregistrari intra si piesa "Dear Mama" a lui 2Pac, scrie billboard.com.

Potrivit membrilor National Recording Preservation Board (NRPB), piesa “Dear Mama” reprezinta "un omagiu emotionant si elocvent adus atat mamei rapperului cat si tuturor mamelor care lupta pentru mentinerea unei familii in fata dependentei de droguri, a saraciei si a diferentelor sociale”.

Materialele care pot fi incluse in Arhiva de inregistrari pastrata la Biblioteca Congresului american trebuie sa fie "semnificative din punct de vedere cultural, istoric si estetic" si sa aiba o vechime de cel putin 10 ani.

Nominalizarile provin din propunerile online facute de public si din recomandarile membrilor NRPB.

In prezent, in Arhiva de inregistrari a Statelor Unite ale Americii se afla 300 de piese si albume ale tuturor timpurilor, care sunt la dispozitia publicului larg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.