Celebra actrita americana Meryl Streep, considerata de multi drept cea mai valoroasa vedeta feminina de la Hollywood, a implinit astazi 61 de ani si se mandreste cu un record aproape imposibil de egalat: 16 nominalizari la cel mai ravnit premiu din cinematografie, Oscarul.

In doua randuri, Streep a plecat acasa cu statueta Academiei Americane de Film, datorita rolurilor de exceptie din "The French Lieutenant's Woman" si "Sophie's Choice".

Perfect adaptabila pentru orice rol, atat in drame, cat si in comedii, cu o carisma unica in randul actritelor de la Hollywood, Meryl Streep a fost recompensata cu alte 84 de premii, performanta impresionanta pentru o cariera de 33 de ani, relateaza NewsIn.

  • Robert De Niro spune despre ea ca este actrita favorita alaturi de care isi doreste oricand sa joace, iar Diane Keaton o numeste pe Streep "geniul generatiei sale".

Un geniu care, desi mai prost platit decat alte staruri feminine, a ajuns in prezent la onorarii de invidiat. Ultimul dintre acestea - opt milioane de dolari pentru comedia "It's Complicated", dupa ce, la primul sau film important din cariera ("The Deer Hunter", 1978), castigase doar 35.000 de dolari.

Pe locul 2 in acest clasament se afla o alta legenda a marelui ecran, Katherine Hepburn, cu 12 nominalizari. Actrita, care a decedat in 2003, a castigat insa patru trofee, record absolut in acest moment, dar care poate fi egalat si doborat chiar de catre Meryl Streep.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.