Exista, pe PRO TV, o emisiune care se cheama "Tu esti! Tu cistigi!" si pune in competitie citeva echipe compuse, fiecare, dintr-un om obisnuit si o vedeta. Foarte interesanta e selectia concurentilor dintr-un public numeros purtator de cartoane pe care sint scrise chestii ca "tutun", "India", "aur", "Cartea Junglei" etc. Concurentii sint alesi in functie de aceste cartoane si de raspunsurile lor la tot felul de intrebari. Una dintre intrebari m-a lasat realmente cu gura cascata.

Ea suna cam asa: "Cite palate isi construieste Nicolae Guta la Petrosani? Trei sau cinci?" Stati asa un pic, ca n-am ramas masca la gindul ca lupta impotriva manelizarii si vulgarizarii televiziunilor din Romania e o cauza definitiv pierduta. Nu, minca-ti-as, dimpotriva, intrebarea mi s-a parut prea usoara. Adica, imediat ce am auzit-o, m-a strafulgerat spaima ca marile noastre personalitati maneliste, Guta, De Vitto, Salam, ar putea ajunge in situatia de a fi percepute mult prea superficial de catre public, daca televiziunea nu le promoveaza mai serios.

Vreau, asadar, sa propun producatorilor de la "Tu esti! Tu cistigi!" citeva intrebari mai profunde pentru editiile viitoare ale emisiunii: "Intre care dintre degetele de la picioare se scarpina Nicolae Guta atunci cind se relaxeaza, pe WC?", "In care dintre masele i-a intrat lui Nicolae Guta o bucata de perisoara, acum doua saptamini?", "La ce face Florin Salam alergie? La apret, la culoarea mov sau la sosetele flausate?" si, cea mai grea, "Cum prefera Adi de Vitto sa doarma? Pe burta sau pe la spate?".

O domnisoara pe care Gabi Jugaru o plimbase cu taxiul in emisiunea "Cash Taxi" de la Prima TV si care nu sclipise cu nici un chip la capitolul "cultura generala" (de exemplu, habar n-avea cum se mai cheama apa minerala necarbonatata), n-a fost in stare, la sfirsitul plimbarii, sa deschida usa masinii ca sa coboare. Din nefericire insa, domnisoara a tinut mortis sa-si si explice incapacitatea de a deschide usa respectiva: "N-am forta! Cu conditia fizica e mai greu...".

Haide, ma, ne lasi? Te pomenesti ca Einstein (cum care Einstein, fato? Ala de-a inventat teoria gravitatiei!) o fi fost in stare sa care macar o sacosa cu citeva mere... Ce, nu stie toata lumea ca voi, astia mai bine mobilati intelectual, sinteti mai slabuti din punctul de vedere al conditiei fizice?

Ca tot veni vorba de PRO TV, stiti care-i sloganul emisiunii "Vacanta mare"? "Fa haz de necaz!" Nici pina acum nu m-am lamurit daca nu cumva cei de la PRO TV n-au uitat o virgula. Pai, un slogan corect si perfect compatibil cu filosofia umoristica a lui Garcea, n-ar trebui sa fie "Fa, haz de necaz!"? Sau, hai, intr-o varianta mai clara, "Fa, fa, haz de necaz, daca nu vrei sa te ia mama dracu’!"?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.