Desi au ales cariera solo, membrii trupei promoveaza impreuna albumul care i-a facut celebri

Desi au luat-o pe drumuri diferite, cei trei basarabeni de la O-Zone, care au innebunit lumea cu refrenul "Mai - ia - hii", colaboreaza ocazional, din ratiuni de marketing. Pe 13 iulie, Arsenie Toderas si Dan Balan au lasat la o parte animozitatile, mai mult sau mai putin recunoscute, si au sustinut la Tokyo, in Japonia, un concert de promovare a albumului care i-a facut celebri, "DiscO-Zone".

Reunirea in formula completa nu a fost posibila dintr-un motiv obiectiv: Radu Sarbu, cel de-al treilea component al trupei, a devenit tatal unei fetite, Anastasia-Dalia, chiar in acele zile. "Albumul O-Zone inca se vinde, iar concertul din Japonia a avut ca scop promovarea discului. Trebuia sa merg si eu, dar chiar atunci s-a nascut fetita mea si n-am mai putut pleca", explica Radu.

Arsenie, cu un pas inainte

Primul O-Zone care a pornit pe cont propriu este Arsenie Toderas, cu proiectul "Arsenium". Single-ul "Love me, Love me" face furori in Europa, iar cantaretul spera sa reediteze succesul pe care l-a avut cu O-Zone vara trecuta. Dupa o absenta de doua luni, timp in care a sustinut un turneu in Europa, Arsenie a revenit ieri in Romania pentru a finaliza lucrul la primul sau album.

"Urmez acelasi drum ca O-Zone"

"Am plecat in turneul de promovare la inceputul lunii iunie si, timp de o luna si jumatate, am avut 30 de concerte in mai multe tari din Europa", spune cantaretul. Piesa "Love me, Love me" este deja hit in Germania, Franta, Spania, Italia si Elvetia. "A intrat in topurile din aceste tari direct in primele 20 de pozitii", precizeaza muzicianul.

Promovarea internationala (radiouri, emisiuni tv, presa scrisa) urmeaza pasii pe care O-Zone i-a facut anul trecut, mai ales ca Arsenie este reprezentat in strainatate de aceeasi casa de productie, Time Records. "Urmez acelasi drum ca O-Zone, desi, deocamdata, nu se poate compara succesul de anul trecut cu cel de acum", explica artistul. Totusi, cartea sa de vizita se prezinta onorabil, tinand cont de aparitiile sale in mass-media de peste hotare (TF1, Viva).

Intors in Romania, basarabeanul lucreaza la albumul pe care spera sa-l lanseze peste doua luni. "Lumea cere acest disc si vreau sa-l termin cat mai repede. Toate melodiile vor fi de dragoste, sunt compuse de mine si orchestrate de Bogdan Popoiag", spune Arsenie. Vinerea trecuta, cantaretul a implinit 22 de ani, aniversare pe care a petrecut-o la Chisinau, alaturi de familie si cativa prieteni apropiati.

Radu Sarbu vine din urma

Radu Sarbu incearca si el sa regaseasca succesul trupei din care a facut parte si se pregateste de lansarea albumului in aceasta toamna si se afla in negocieri cu cateva case de discuri din strainatate. Cat despre o eventuala reunire a trupei, nu mai exista cale de intoarcere. "Daca ne-am reuni, ar insemna sa o luam de la zero. In plus, e imposibil sa lasam balta proiectele solo", precizeaza muzicianul. Proaspatul tatic si-a facut si planuri de nunta, urmand ca in scurt timp sa-si uneasca destinul cu cel al Anei, mama fetitei sale.

Dan Balan, pe ultimul loc

Dan Balan, cel care produs ruptura din O-Zone sub pretextul unei cariere solo, este ultimul pe lista in ceea ce priveste realizarile profesionale. Cantaretul a petrecut mult timp in SUA, unde a cantat, sub titulatura O-Zone. In prezent, el lucreaza la un proiect tinut inca secret. Fostul lider al O-Zone a dezvaluit un singur lucru. "Este vorba de o noua trupa. Nu stiu cand ma voi relansa, in SUA se lucreaza la modul serios, nu se face treaba de mantuiala. Voi da detalii cand va fi cazul", spune acesta.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.