Hartiile pe care John Lennon a scris versurile melodiei "A Day in the Life" a legendarei trupe The Beatles au fost vandute la licitatie in Statele Unite cu 1,2 milioane milioane de dolari, suma record, cu mult peste pretul estimat, anunta presa internationala.

Licitatia organizata la New York de casa Sotheby's a fost castigata de un american care a facut strigarile prin telefon si a dorit sa nu-si faca publica identitatea, transmite NewsIn.

Manuscrisul are doua pagini, pe care Lennon a facut corecturi si insemnari cu cerneala rosie. Pana la licitatie, versurile i-au apartinut unei femei care se ocupa de organizarea turneelor The Beatles.

Piesa "A Day in the Life", compusa de Lennon impreuna cu Paul McCartney, a fost inclusa pe albumul trupei din 1967, intitulat "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club" si considerat revolutionar pentru istoria muzicii.

In topul celor mai bune 500 de melodii ale tuturor timpurilor, realizat de revista Rolling Stone, "A Day in the Life" se afla pe locul 26.
Precendentul record de vanzare la licitatie era detinut de versurile melodiei "All You Need Is Love", care s-au vandut in 2005 cu un milion de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.