Celebrul muzician britanic Phil Collins s-a declarat mirat ca va fi recompensat cu premiul "Johnny Mercer", cea mai inalta distinctie Songwriters Hall of Fame, afirmand ca, in opinia sa, nu merita aceasta onoare, informeaza presa internationala.

La primirea invitatiei de participare la ceremonia ce va avea loc la New York, Collins a crezut ca el va fi cel care va inmana premiul unui alt artist.

"Nu credeam ca eu as putea primi vreodata aceasta distinctie"
, a afirmat artistul, potrivit NewsIn.

  • Phil Collins a intrat in Songwriters Hall of Fame in 2003.

In varsta de 59 de ani, el a debutat ca tobosar in trupa Flaming Youth. In 1970, Collins a raspuns unui anunt dat de formatia de rock progresiv Genesis, in care la inceput a fost tobosar si backing vocal. In 1975, solistul trupei, Peter Gabriel, a ales cariera solo, iar Collins i-a luat locul.

Ulterior, incepand din anii '80, Phil Collins a facut furori si solo, lansand mai multe albume si piese memorabile, pentru care a adunat sapte premii Grammy, un Oscar si doua Globuri de Aur.

Printre artistii care au primit pana acum premiul "Johnny Mercer", acordat celor mai importanti muzicieni ai lumii, se numara Paul Simon, Billy Joel, Stevie Wonder, Paul Anka si Frank Sinatra.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.