Frumusetea a atras interesul femeilor inca din cele mai vechi timpuri, caci in aceasta sta o buna parte din puterea feminina. Afla care sunt cele mai frecvente mituri legate de aceasta!
Metodele de infrumusetare au fost intens cautate, incercate si discutate de-a lungul timpului, astfel au luat nastere intr-un mod inevitabil miturile, iar despre cateva dintre acestea vom vorbi in cele ce urmeaza.
  • Feliile de castraveti sau cartofi reci calmeaza ochii umflati

Acesta este poate unul dintre cele mai crezute si practicate mituri, insa realitatea este alta. Ochii umflati sunt astfel fie datorita unor factori genetici (rar se intampla) fie datorita unor boli care duc la formarea unor edeme palpebrale (la nivelul pleoapelor). Pentru reducerea cearcanelor si edemelor palpebrale trebuie intai eliminata cauza (boala, care adesea este renala sau cardiaca ori tine de oboseala cronica). Castravetii reduc umflaturile de sub ochi prin temperatura scazuta si umezeala care provoaca de fapt o vasoconstrictie puternica si astfel edemul este impiedicat sa se mai formeze (edemul reprezinta acumularea de apa in tesuturi). Asadar in locul castravetilor sau cartofilor puteti folosi la fel de bine comprese cu apa rece, insa nu se recomanda sa le mentineti mai mult de cinci minute.

  • Epilarea cu lama indeseste parul

Unii sustin ca da, altii ca nu. Teoretic aceasta afirmatie ar trebui sa fie un mit si chiar ramane astfel pentru persoanele blonde cu firul foarte subtire, aceasta pentru ca numarul firelor de par este determinat genetic. Pe de alta parte in unele zone din corp parul are rol de protectie, asa cum se intampla in special cu cel de pe picioare si maini care este tot timpul expus diverselor agresiuni, in speta de natura mecanica. Astfel, daca el este ras, va creste in timp mai gros ca adaptare la agresiunile lamei, insa nu se va indesi decat foarte rar cand se intampla ca pe alocuri dintr-un folicul pilos sa creasca doua fire de par. Insa aceasta reactie o au doar cativa foliculi la nivelul intregului corp, asadar ar fi exagerat sa sustinem ca se va indesi parul. Insa numarul foliculilor pilosi (radacina firului de par) nici nu creste, nici nu scade, fiind determinat genetic. Femeile blonde cu parul subtire nu au niciodata probleme cu rasul ca metoda de epilare, lor abia ingrosandu-li-se putin firul de par.
Click aici pentru a descoperi alte mituri legate de frumusetea feminina.
Citeste si:
Ziua Internațională a Ciocolatei. Cele mai tari curiozități despre...
Ziua Internațională a...

  • Ciocolata favorizeaza acneea

De fapt toate dulciurile pe baza de zahar favorizeaza acneea fiindca zaharul prezinta numeroase efecte in organism, printre care si acela de a scadea imunitatea. Astfel acneea poate fi mentinuta. Insa puteti consuma cu toata increderea dulcele luat din fructe si legume dulci (ca morcovi), acestea crescand imunitatea si imbunatatind metabolismul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.