Cu totii ne regasim in cel putin o cauza care ne e draga si pe care o promovam, dar celebritatile chiar pot sa punăa lucrurile in miscare

Motivele pentru care celebritatile isi asociaza numele si imaginea cu diferite cauze si misiuni sunt adesea discutate si discutabile, insa esential este faptul ca o fac. Unele vedete doneaza fonduri importante cauzelor pe care le sustin, ca alternativa la de acum depasitele actiuni caritabile care erau la moda in vechiul Hollywood.

  • Imaginea in slujba cauzelor nobile

In zilele noastre nu se mai pune accentul pe banii dati de pomana pentru un grup dezavantajat sau altul, ci pe finantarea de politici si masuri care pot schimba permanent in bine situatia unei zone sau unei populatii care are nevoie de asistenta.

Aici intervine capitalul enorm de notorietate pe care vedetele il pun in slujba campaniilor la care participa. Sa ne amintim doar cate vedete extrem de in voga de la Hollywood, care s-au dezbracat pe gratis pentru PETA, desi in mod frecvent refuza oferte extrem de generoase ale unor reviste pentru a aparea in sedinte foto care presupun si vestimentatie
.
PETA este azi o organizatie extrem de influenta, capabila sa stopeze initiative legislative si sa puna in discutie legi deja existente nu doar in Statele Unite, ci peste tot in lume.

Mult mai importante si mai vizibile sunt actiunile umanitare si cele care promoveaza dezvoltarea tarilor din lumea a treia, precum si promovarea voluntariatului si coeziunii. De aceea, nume mari din cinematografie si muzica se implica in campanii pe aceste teme si chiar devin ambasadori UNESCO sau UNICEF.

  • Vedete implicate social

Probabil cea mai activa celebritate in acest domeniu este Angelina Jolie, Ambasadoare UNESCO pentru refugiati din partea Inaltului Comisariat pentru Refugiati al Natiunuilor Unite. Ea s-a folosit intensiv de notorietatea sa pentru a promova misiunile UNESCO din tarile africane si Cambodgia.

In randurile ambasadorilor UNESCO se numara si Claudia Cardinale, Catherine Deneuve si Montserrat Caballé.

Sursa: unica.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.