Tenorul spaniol Placido Domingo a fost numit presedinte al organizatiei paneuropene Europa Nostra, institutie care reprezinta vocea patrimoniului cultural european.

Domingo a fost ales in functie de consiliul Europa Nostra, in cadrul congresului anual al institutiei care are loc zilele acestea la Istanbul, informeaza NewsIn.

Tenorul, director al orchestrelor Operelor din Los Angeles si Washington si ambasador al muzicii spaniole in intreaga lume, a fost ales noul presedinte al Europa Nostra pentru ca este un adevarat umanist si filantrop, care vede noua functie ca pe o provocare.

Domingo a fost foarte fericit la aflarea vestii, spunand ca este o mare onoare sa accepte presedintia Europa Nostra si sa continue munca predecesoarei sale, Alteta Sa Regala Principesa Dona Pilar de Borbón.

De 45 de ani, Europa Nostra promoveaza prin intermediul unor campanii si prin premiile pe care le decerneaza anual, cele mai bune realizari in domeniul patrimoniului cultural pentru prezervarea patrimoniului istoric european.

Castigatorii premiilor Europa Nostra 2010 vor fi anuntati joi,
la Istanbul, de catre comisarul european pentru educatie, Androulla Vassiliou.

Uniunea paneuropeana Europa Nostra are in componenta peste 220 de organizatii civile si 170 de institutii publice reprezentand interesele milioanelor de cetateni ai Uniunii Europene in ceea ce priveste protectia patrimoniului cultural si natural.

Premiul Europa Nostra, decernat anual incepand cu anul 1978, se acorda restaurarilor de monumente istorice de calitate, cu scopul promovarii standardelor inalte din domeniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.