Cinefilii britanici vor putea vizualiza gratuit, timp de o saptamana, pelicule precum "Avatar", "Sherlock Holmes" si "Up in the Air", pe un site care a incheiat un parteneriat cu mai multe studiouri de film de la Hollywood cu scopul de a combate pirateria.

Pe site-ul BlinkBox studiourile pun la dispozitie zeci de pelicule in cadrul unei initiative de combatere a pirateriei promovata de academia cinematografica britanica.

Utilizatorii britanici care isi fac cont pe site vor primi un credit de 24 de euro pe care il vor putea cheltui pentru a inchiria online peliculele, relateaza NewsIn.

Campania "Full Stream Ahead" ofera utilizatorilor britanici posiblitatea de a urmari online pelicule produse de Paramount, Sony Pictures, Universal, 20Th Century Fox si Warner Bros.

Succesul Spotify, serviciu care ofera acces la milioane de melodii, i-a convins pe marii producatori sa aiba incredere in noile modele de streaming online pentru a atrage tinerii spectatori.

Co-fondatorul BlinkBox, Michael Comish, recunoaste ca in cazul in care site-ul va avea foarte multi utilizatori serviciul va deveni prea costisitor. "Dar a nu face nimic in acest moment inseamna costuri mai mari in viitor", a adaugat acesta.

Potrivit unui studiu realizat in 2009 de Global Web Index, utilizatorii de internet au crescut numarul descarcarilor ilegale din cauza lipsei unui model alternativ prin care sa aiba acces la pelicule. 45% dintre cei chestionati spuneau atunci ca ar fi dispusi sa plateasca pentru a descarca o pelicula daca ar exista aceasta facilitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.