Personajul principal al serialului de desene animate "The Simpsons", Homer Simpson, a fost desemnat cel mai iubit personaj din ultimii 20 de ani, surclasandu-i pe Harry Potter si pe vanatoarea de vampiri Buffy, informeaza cotidianul britanic The Telegraph.

"Oamenii se vad pe ei insisi in Homer, cel care actioneaza impulsiv. Este o bucurie sa il vezi", a explicat creatorul "The Simpsons", Matt Groening.

Homer a castigat titlul de cel mai iubit personaj de televiziune si din cinematografie in urma unui sondaj realizat de revista americana Entertainment Weekly pentru a-si marca cea de-a 20-a aniversare, transmite NewsIn.

Potrivit rezultatelor sondajului, pe locul doi s-a clasat Harry Potter, micul vrajitor interpretat de Daniel Radcliffe in sase pelicule. Locul al treilea a fost ocupat de Buffy, cunoscuta vanatoare de vampiri.

In primele zece locuri ale clasamentului intocmit de Entertainment Weekly mai apar personajele Tony Soprano ("The Sopranos"), Joker ("The Dark Knight"), Rachel ("Friends") sau Hannibal Lecter.

Revista Entertainment Weekly a intocmit acest top pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a publicatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.