Actorul Kevin Costner a investit 24 de milioane de dolari in ultimii 15 ani intr-un sistem de curatare care va fi incercat saptamana viitoare de Paza de Coasta.

Sistemul lui Costner presupune o serie de separatoare de petrol centrifuge. Sase astfel de dispozitive vor fi testate saptamana viitoare de Paza de Coasta in Golful Mexic, scrie NewsIn.

Costner a inceput sa lucreze la sistemul de separare a deversarilor de petrol in 1995, cand lucra la pelicula maritima "Waterworld", in care a interpretat rolul unui marinar intr-un viitor indepartat, in care calotele glaciare s-au topit si majoritatea Pamantului se afla sub apa.

Presedintele american Barack Obama a anuntat ca infiinteaza o comisie independenta care va ancheta deversarea de petrol din Golful Mexic, precum si practicile din industrie si rolul Guvernului in dezastru.

Putul de petrol, din care scurg in prezent circa 800.000 de litri de titei pe zi, in Golful Mexic, este situat la o adancime de 1.500 de metri. O bula de gaz ar fi provocat explozia, in luna aprilie, a platformei petroliere Deepwater Horizon, din Golful Mexic, care a dus la una dintre cele mai grave poluari din Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.