Pelicula sud-coreeana "Ha ha ha" a castigat marele premiu al sectiunii Un Certain Regard la Cannes.

Pelicula "Ha ha ha", regizata de sud-coreeanul Hong Sang-soo, a fost recompensata, sambata seara, la Cannes, cu premiul cel mare al sectiunii Un Certain Regard, categorie la care au concurat si peliculele romanesti "Aurora" si "Marti, dupa Craciun", care nu au primit nicio distinctie, informeaza NewsIn.

Pelicula "Ha ha ha" este povestea unui regizor care planuieste sa paraseasca Coreea pentru a locui in Canada. Pelicula prezinta doi prieteni reuniti pentru a evoca intamplari petrecute separat in acelasi loc.

Premiul juriului la categoria Un Certain Regard a fost decernat peliculei "Octobre" regizata de fratii peruani Diego si Daniel Vega, iar premiul pentru interpretare a fost acordat celor trei actrite din "Los Labios" regizat de argentinienii Santiago Loza si Ivan Fund - Eva Bianco, Victoria Raposo si Adela Sanchez.

Juriul Un Certain Regard a fost prezidat de realizatoarea Claire Denis.

Intre cele 19 pelicule care au concurat anul acesta pentru premiile categoriei Un Certain Regard s-au numarat si filmele romanesti "Aurora", regizat de Cristi Puiu", si "Marti, dupa Craciun", regizat de Radu Muntean, ambele apreciate de presa internationala dupa proiectiile de la Cannes, dar care nu au reusit sa primeasca nicio recompensa.

In 2009 premiul Un Certain Regard a revenit peliculei "Dogtooth" regizata de grecul Yorgos Lanthimos.

Sectiunea Un Certain Regard din cadrul selectiei oficiale de la Cannes a fost lansata in 1978 si recompenseaza in fiecare an un film "atipic" al unui cineast mai putin cunoscut. Premiul cel mare ii ofera castigatorului ajutor pentru distributia peliculei in Franta, distribuitorul francez al filmului primind 30.000 de euro.

Citeste si:
Regizorul iranian Abbas Kiarostami a murit la varsta de 76 de ani
Regizorul iranian Abbas...

Premiul cel mare al Festivalului de Film de la Cannes, Palme d'Or, va fi decernat, alaturi de alte distinctii importante, duminica seara, in ultima zi a evenimentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.