Cea mai cunoscuta petrecere in liniste din lume, Silent Disco soseste in acest an la Ciuc Summer Fest unde il va avea ca invitat special pe cunoscutul DJ britanic Talvin Singh.

Una dintre cele mai asteptate si indragite extra-activitati de festival, Silent Disco revine in Romania cu ocazia Ciuc Summer Fest dupa ce a incantat sute de mii de fani la cele mai mari festivaluri din intreaga lume.

Silent Disco a devenit cunoscuta publicului din Romania dupa numeroasele „petreceri in liniste” desfasurate in anii trecuti la B’ESTFEST, fiind un loc unde muzica poate fi ascultata doar de cei care poarta casti audio wireless, ceilalti privind amuzati de pe margine cum lumea danseaza si fredoneaza de zor.

Anul acesta, experienta Silent Disco se va bucura alaturi de mixurile lui Talvin Singh si de participarea cunoscutilor DJ rezidenti ai acestei petreceri: DJ NO si DJ OD.

Combinand sunetul acustic cu cel electronic si cultura clasica cu cea contemporana, Singh este cunoscut pentru reintroducerea conceptelor clasice ale muzicii indiene in curentele western pop, dance si jazz de la inceputul anilor 1990.

Nascut in anul 1970 la Londra, Talvin Singh este unul dintre cei mai cunoscuti DJ de muzica electronica, producatori si teoreticieni muzicali din Europa.

Inspirat de artele clasice indiene, Singh s-a facut remarcat pentru prima data ca percutionist la tabla pe scena muzicala londoneza, in anii 1980. Ajuns in India pentru a aprofunda studiile despre acest instrument, Singh a continuat sa practice aceasta forma de arta in compania unor artisti clasici indieni precum Ustad Sultan Khan, Rakesh Churasia, Ustad Imrat Khan sau Ustad Amjad Ali Khan, in anul 1990 Singh concepand chiar Tablatronic, un instrument nou care oferea multiple posibilitati de interpretare si procesare electronica a sunetului.

Albumul sau de debut din 1998, “OK”, a reusit sa castige un an mai tarziu doua dintre cele mai prestigioase premii ale industriei muzicale britanice, “The South Bank Prize” si “The Mercury”.

Citeste si:
[FOTO] Faithless a facut publicul roman sa vibreze
FOTO  Faithless a facut...

De-a lungul carierei, Singh s-a remarcat si pentru colaborarile cu artisti reprezentativi apartinand si altor genuri muzicale, precum Blondie, Bjork, Sioux & the Banshees, Madonna, DJ Spooky sau Jay Z.

Ciuc Summer Fest se va desfasura in perioada 16, 17 si 18 iulie, pe Stadionul de Atletism Iolanda Balas Soter din Bucuresti, headlinerii festivalului fiind Faithless (16 iulie), Pink Martini (17 iulie) si Gary Moore (18 iulie).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.