Ronnie James Dio, una dintre legendele rock-ului heavy metal, cel care l-a inlocuit in 1979 pe Ozzy Osborne in trupa Black Sabbath, a incetat din viata la varsta de 67 de ani.
Potrivit sotiei sale, Wendy Dio, solistul suferea de cancer la stomac.

Dio era cunoscut pentru vocea sa puternica si devenise celebru dupa ce a popularizat semnul "coarnelor" folosit de fanii heavy-metalului.

Nascut in nord-estul Statelor Unite, Dio a cantat inca din anii '50 alaturi de primele grupuri rock. La mijlocul anilor '70, Ritchie Blackmore, chitaristul grupului britanic Deep Purple, l-a angajat in noua sa formatie, Rainbow. Apoi, in 1979, Dio s-a alaturat Black Sabbath, unde l-a inlocuit pe Ozzy Osborne, iar ulterior si-a facut propria sa formatie, Dio, scrie NewsIn.

Sambata seara deja circulasera pe net zvonuri ca Dio a murit, provocand un adevarat razboi pe pagina dedicata lui pe Wikipedia. In cele din urma, pagina a trebuit sa fie blocata. Sotia sa si managerul cantaretului au trimis un sms sambata noaptea in care dezminteau zvonurile: "Sunt la spital si Ronnie NU a murit. Nu se simte bine, dar nu este mort. Am sa va anunt daca se schimba ceva. Multmesc pentru grija", a spus sotia solistului. Dupa aproape cinci ore, Wendy Dio a anuntat intr-o declaratie postata pe site-ul personal: "Am inima zdrobita. Ronnie a murit la 7.45 luni dimineata".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.