Politia l-a identificat pe posibilul autor al falsei alerte cu bomba din timpul recitalului pe care trupa Iris l-a sustinut duminica in deschiderea concertului AC/DC in persoana lui Costel Plesa, in varsta de 40 de ani.
[UPDATE]: Acesta a folosit o cartela preplatita si a sunat din sectorul 5 al Capitalei la 112 spunand ca este o bomba in Piata Constitutiei, unde se desfasura concertul Iris. Apelul a fost efectuat la ora 19.37, cand pe scena canta formatia Iris.

Aceeasi cartela preplatita fusese folosita in 3 aprilie pentru a chema o ambulanta la o adresa in strada Amzei, astfel ca politia a putut obtine datele de identificare. Suspectul este cautat acum de politie.

Autoritatile au facut verificari discrete duminica seara, cu ajutorul cainilor speciali antrenati de la serviciul pirotehnic, si in cele din urma s-a dovedit ca alarma a fost falsa.

De altfel, amplasarea unei bombe in Piata Constitutiei ar fi fost destul de dificila, intrucat zona fusese securizata cu mult timp inainte de inceperea concertului si de sosirea spectatorilor.

Aproximativ 50.000 de persoane au venit la concertul AC/DC, care s-a incheiat duminica seara fara incidente, in jurul orei 23.00.

Trupa Iris a cantat in deschidere, recitalul lor incepand in jurul orei 19.00.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.