Reprezentantii celei mai mari companii muzicale din lume, Universal Music Group International, sustin ca acest fenomen nu poate fi oprit.

"Poti opri pirateria? Nu, nu poti. Sa incerci sa faci din asta un obiectiv nu functioneaza. Putem face pirateria inacceptabila din punct de vedere social? Cu siguranta, iar asta trebuie sa fie ambitia noastra in intreaga lume", a declarat Francis Keeling, directorul departamentului digital din cadrul Universal Music Group International, in cadrul unei conventii muzicale din orasul britanic Brighton, potrivit BBC.

Acesta a adaugat ca exista anumite piete, precum Spania si Italia, unde oamenii considera ca nu au de ce sa plateasca ceva ce pot lua gratis, astfel ca aceste zone vor pune cu siguranta probleme industriei muzicale, citeaza NewsIn.

Cresterea pirateriei online, in special din partajarea ilegala de fisiere, ar putea provoca in Europa, pana in 2015, pierderi de 240 de miliarde de euro, dar si disparitia a 1,2 milioane de locuri de munca, potrivit unui studiu realizat de TERA Consultants.

Cel mai afectate de piraterie sunt industriile creative precum filmul, muzica, productia de software si televiziunea. In 2008, pierderile au fost de 10 miliarde de dolari, iar numarul locurilor de munca desfiintate s-a ridicat la 186.000, se mai arata in studiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.