Cineastii prezenti la Festivalul de Film de la Cannes, printre care si romanul Cristi Puiu, au semnat o scrisoare pentru a cere eliberarea lui Roman Polanski.

Petitia a fost publicata pe site-ul filosofului francez Bernard-Henri Levy, unde a fost publicat la inceputul lunii mai si un mesaj al lui Roman Polanski.

Pe acelasi site, si scriitorul ceh Milan Kundera a publicat un mesaj de sustinere pentru Polanski. Printre semnatarii petitiei se mai numara Jean-Luc Godard, Matthieu Amalric, Bertrand Tavernier, Xavier Beauvois, Agnes Varda, Olivier Assayas, Jean-Stéphane Bron, Patricio Guzman, Jean Paul Civeyrac, Katell Quillévéré si Louis Garrel, relateaza NewsIn.

La inceputul lunii mai regizorul Roman Polanski a rupt tacerea si a vorbit, in premiera de la arestarea sa in Elvetia, despre motivele pentru care procurorii americani insista sa ceara extradarea sa, spunand ca cererea adresata autoritatilor elvetiene este bazata pe o minciuna.

Polanski se afla in arest la domiciliu pe baza unui mandat american legat de condamnarea sa pentru intretinerea de relatii sexuale cu o minora in urma cu 33 de ani. Regizotul a parasit SUA in 1978, inainte de a fi condamnat, si nu s-a mai intors de atunci.

Avocatii lui Roman Polanski au solicitat numirea unui consilier judiciar pentru a investiga posibilele abateri judiciare in procesul desfasurat in urma cu 32 de ani. Elvetia a anuntat ca nu va decide daca il extradeaza sau nu pe regizor pana cand nu se va da pronuntarea in procesul acestuia din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.