Un autoportret realizat de Andy Warhol a fost vandut pentru 29 de milioane de dolari, desi casa de licitatii Sotheby's estimase valoarea tabloului la 15 milioane, informeaza presa internationala.
Tabloul a fost vandut miercuri la New York, fiind adjudecat unui cumparator care si-a pastrat anonimatul. Pretul final, care cuprinde si taxele pentru casa de licitatii, a fost de 32,5 milioane de dolari, transmite NewsIn.

"Este o achizitie inteligenta. Nu ne-a costat nimic sa-i convingem pe cumparatori de importanta acestei opere", a semnalat Tobias Meyer, reprezentant al casei de licitatii.

Cu putin timp inaintea decesului sau, in 1987, Warhol a realizat cinci autoportrete in format mare. Exemplarul vandut de Sotheby's apartinea desenatorului nord-american Tom Ford.

Un alt record la obtinut la licitatia de miercuri o opera a artistului italian Maurizio Cattelan, vanduta pentru 7,9 milioane de dolari - cel mai mare pret obtinut de artist vreodata si de doua ori mai mare decat valoarea estimata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.