Cantareata Cesaria Evora, in varsta de 68 de ani, a fost spitalizata la Paris, din cauza unei probleme cardiace, artista fiind operata pe cord.

Astfel concertele pe care aceasta le avea programate pana in august, inclusiv cel din Romania programat pe 15 mai, la Arenele Romane, au fost anulate, potrivit worldmusiccentral.org.

Artista a mai suferit un atac de cord in urma cu doi ani. Sambata cantareata a sustinut un concert in Lisabona, iar o zi mai tarziu a inceput sa se simta sau si a fost transportata la Spitalul de Urgenta din Paris.

Originara din Mindelo, Cabo Verde, un stat insular aflat pe coasta de vest a Africii, Cesaria Evora a fost descoperita in Franta la varsta de 47 de ani. Acolo a fost inregistrat primul ei album, “La diva aux pieds nus” (Diva in picioarele goale), in 1988.

A urmat un al doilea album, “Distino di Belita” (1990), care nu s-a bucurat de un mare succes comercial, dar a atras atentia unor specialisti, printre care si Christian Mousset, directorul festivalului de muzica de la Angouleme.

In octombrie 1991, a aparut cel de-al treilea album, "Mar Azul", urmat de o serie de concerte la care salile au fost pline, artista capatand, in sfarsit, recunoasterea meritata.

"Miss Perfumado", inregistrat un an mai tarziu, a fost vandut in peste 300.000 exemplare si a fost considerat unul dintre cele mai bune albume ale Cesariei Evora, incluzand unele dintre cele mai apreciate melodii din repertoriul cantaretei, cum ar fi Sodade, Angola, Lua nha Testemunha, alaturi de morna lui B. Leza, Miss Perfumado.

Din acest moment, incepe legenda Cesaria Evora, o artista a carei tinerete trista a fost recompensata cu apreciere si recunoastere internationala, la varsta adulta.

“Nu prea cred in visele destinului. Ceea ce ma incanta astazi este faptul ca am trecut prin atatia ani de suferinta, pentru a ma bucura de viata mea de-acum. Acasa la mine se spune ca e mai bine sa bei veninul la inceput si mierea pe urma. Acum beau mierea
”, se confeseaza artista, intr-un material de pe site-ul ei oficial.

Citeste si:
Concurentele de la „Bravo, ai stil!” continuă certurile. Beatrice...
Concurentele de la „Bravo, ai...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.