Spotul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) 2010 parodiaza legendara serie Star Wars a lui George Lucas, cu actorii Florin Piersic si Florin Piersic Jr., primul urmand sa-l interpreteze pe Darth Vader, transmite corespondentul NewsIn.

Spotul incepe cu Florn Piersic, avand masca lui Darth Vader pe fata, in fata Cinematografului "Florin Piersic" - actualul Cinema Republica, cel care se va numi dupa marele actor clujean dupa ce va fi renovat in toamna acestui an .

Fiul sau, Florin Jr. incearca sa il convinga sa intra in cinema ca nu il va recunoaste nimeni. In momentul in care intra in cinema Florin Piersic ii maturiseste fiului sau ca e tatal lui - la fel ca in ultimul episod Star Wars - iar acesta pleaca sa isi aduca telefonul pe care l-a uitat in masina.

Replica de final a lui Florin Piersic este „imi bat gura degeaba”, dupa ce marele actor isi scoate masca lui Darth Vader.

Spotul a fost filmat la sfarsitul saptamanii in Cinema Republica, proces care a durat cateva ore. Directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, a declarat ca ideea spotului i-a venit lui Radu Munteanu de la fiul sau

„Radu Muntean, regizorul spotului TIFF, el a venit cu ideea. El e regizorul oficial al spoturilor festivalului. Are un copil care e la varsta la care Star Wars poate sa devina filmul preferat, pe care l-a vazut si l-a rezvazut”, a afirmat Chirilov.

Afisul oficial al festivalului ii arata pe Florin Piersic si pe Florin Piersic Jr. cum se lupta cu sabii cu laser.

Cea de a noua editie a TIFF se va desfasura la Cluj-Napoca intre 28 mai si 6 iunie.

La TIFF 2010 cinefilii vor putea urmari de 240 filme (203 lungmetraje si 37 scurtmetraje), provenite din 47 de tari, precum Germania, Franta, SUA, Portugalia, Ungaria, Bulgaria, Irlanda, Olanda, Polonia, Belgia, Thailanda, Serbia, Coreea de Sud, Taiwan, Japonia, Rusia, Cehia, Austria, Albania, Islanda, Slovenia, Africa de Sud, Iran, Argentina, Mexic, Tunisia, Malaezia, Uruguay, Grecia, Filipine, Hong Kong, Indonezia, Elvetia, Turcia.

Citeste si:
Premiile Gopo 2015: Cine sunt marii castigatori
Premiile Gopo 2015: Cine sunt...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.