Personajele principale din seria "Twilight" ii inspira pe parintii americani, care in 2009 si-au numit bebelusii dupa acestea.

Potrivit unui raport al Administratiei americane pentru securitate sociala, Edward Cullen, personajul principal din "Twilight", a jucat un rol important in procesul de alegere a numelui pentru bebelusi. Numele care a inregistrat cea mai mare crestere in 2009 este Cullen, care a urcat peste 300 de locuri in clasament fata de 2008, informeaza NewsIn.

Numele complet al eroinei din "Twilight", Isabella, ocupa in 2009 pentru prima oara locul intai in lista celor mai populare nume de fete, inlocuind numele Emma, in timp ce forma scurta a numelui personajului interpretat de Kristen Stewart, Bella, s-a clasat pe locul 58 in acelasi top.

Rivalul lui Edward Cullen din "Twilight", varcolacul Jacob Black, a avut si el o influenta in alegeera numelor, Jacob ocupand primul loc in clasamentul celor mai populare nume pentru baieti. Potrivit jurnalistilor americani, este posibil ca in cazul acestui nume sa nu fie vorba de inspiratia adusa de personajul "Twilight", deoarece Jacob ocupa primul loc in acest top de 11 ani.

Parintii americani au gasit inspiratie pentru a alege numele bebelusilor si la Casa Alba - Maliyah, o variatie a numelui fiicei presedintelui Barack Obama, Malia, a inregistrat cea mai rapida cresterea in lista numelor alese pentru fete, urcand 342 de locuri. Numele Malia ocupa locul 192 in clasament, in timp ce Sasha, numele mezinei presedintelui, a urcat 101 locuri din 2008, pana pe 261.

Numele presedintelui SUA, Barack, se situeaza pe locul 1.993 pe lista numelor preferate pentru baieti, inregistrand o crestere de 431 de locuri in ultimul an. Numele presedintelui este pozitionat insa cu mai mult de 1.200 de locuri in urma Primului Caine al SUA, Bo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.