Sustinatoare ale campaniei Pampers-UNICEF, cele doua vedete isi unesc fortele in lupta impotriva tetanosului neonatal.
Nico si Nicola au cantat, in acest weekend, pentru toti cei care sunt alaturi de Pampers si UNICEF in lupta impotriva tetanosului neonatal. Sustinatoare ale campaniei umanitare „1 pachet = 1 vaccin”, Nico si Nicola au emotionat inimile celor prezenti si au facut astfel apel la mamele din Romania, pentru a se uni si a lua parte impreuna cu Pampers si UNICEF la lupta pentru salvarea zecilor de mii de micuti din tarile afectate de tetanos.

Prin campania „1 pachet = 1 vaccin”, Pampers si UNICEF continua sa stranga fonduri pentru vaccinurile antitetanos necesare viitoarelor mamici si bebelusilor din tarile afectate de aceasta maladie. Astfel, pentru fiecare pachet cumparat, care poarta insemnele campaniei, Pampers doneaza catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin, necesar salvarii viatii unui micut.

“Sunt convinsa ca muzica poate uni milioanele de mamici din intreaga lume. Melodia campaniei reuseste sa ne apropie si sa ne faca mai puternici, pentru a putea ajuta si copilasi din colturi poate uitate de lume”, declara Nico.

“Sustin campania Pampers - UNICEF si incerc ca printr-un gest mic, sa pot oferi ceva de pret: sansa unei alte mame de a-si tine copilul in brate, in fiecare zi”
, spune Nicola.

Prin vocile vedetelor pe care le au alaturi, Pampers & UNICEF fac apel la mamele din Romania si din intreaga lume pentru a se uni in lupta impotriva tetanosului neonatal. In 2010, personalitati precum Andreea Marin Banica (Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF in Romania), Stefan Banica Jr., Nico, Analia Selis, Nicola, Andra, Anca Turcasiu si Chris Simion si-au unit fortele alaturi de Pampers si UNICEF in salvarea a milioane de vieti.

  • Tetanosul este cauzat de bacteria numita Clostridium Tetani, care patrunde in organism prin intermediul ranilor deschise. Bacteria produce o toxina extrem de puternica, ce ataca sistemul nervos. Tetanosul este o maladie considerata ca fiind cu risc scazut in tarile dezvoltate si industrializate, fiind intalnita doar in cazul taieturilor sau al zgarieturilor. Copiii nou-nascuti din tarile dezvoltate sunt imunizati inca de cand vin pe lume si apoi constant la anumite intervale de timp. In tarile in care femeile nasc insa acasa in conditii adesea neadecvate din punct de vedere sanitar, atat acestea, cat si nou-nascutii risca contractarea tetanosului in momentul taierii cordonului ombilical. In cazul nou-nascutilor, infectarea cu tetanos are loc doar la cateva zile de la contactul cu bacteria, iar fara tratament medical duce la o moarte extrem de dureroasa.
Citeste si:
Tabloidele la control!
Tabloidele la control!

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.