Femeile regizor sunt nemultumite de faptul ca niciuna dintre cele 18 pelicule selectate pentru a concura pentru prestigiosul Palme D'Or la Festivalul de Film de la Cannes nu este regizata de o femeie.

Regizoarea britanica Ruth Torjussen spune ca Festivalul de la Cannes are un obicei istoric de a include femei in juriu si de a acorda premii femeilor care realizeaza filme, astfel ca alegerea juriului de anul acesta este surprinzatoare.

Torjussen a lansat o petitie pentru cei care vor sa-si exprime mahnirea fata de lipsa femeilor talentate de pe lista de la Cannes, informeaza cotidianul britanic The Telegraph, citat de NewsIn.

"E mai socant decat faptul ca la Oscar-uri sunt ignorate femeile, pentru ca acolo s-a intamplat mereu asa, in timp ce la Cannes sunt frecvent nominalizate si femei"
, spune regizoarea.

Petitia a fost semnata de peste 200 de persoane, inclusiv de Kate Cheeseman, castigatoare a unui premiu Bafta si de realizatoarea Christine Molloy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.