Presedintele Comisiei pentru administratie din Camera, Sulfina Barbu, a organizat o conferinta pentru a sprijini proiectul Asociatiei MaiMultVerde privind colectarea selectiva a deseurilor, iar la eveniment a luat parte si Andreea Marin, care a indemnat parintii sa-si invete copii sa recicleze.

Asociatia MaiMultVerde si Sulfina Barbu, presedintele Comisiei pentru administratie publica din Camera Deputatilor au organizat un eveniment de sustinere a colectarii selective a deseurilor de ambalaje, la Palatul Parlamentului fiind prezenti, cu aceasta ocazie si Andreea Marin Banica, ambasador al proiectului "Viata dupa colectare", si Dragos Bucurenci, presedintele asociatiei MaiMultVerde, relateaza NewsIn.

Evenimentul a fost dedicat colectarii selective a deseurilor de ambalaje si face parte din proiectul "Viata dupa colectare" realizat de MaiMultVerde si Coca Cola HBC Romania in parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje SA.

Dragos Bucurenci, presedintele Asociatiei "Mai Mult Verde" a aratat ca standardul de civilizatie in managementul deseurilor a evoluat foarte mult in ultima jumatate de secol, iar astazi a nu selecta deseurile este la fel de necivilizat pentru un stat european cu a nu colecta deseurile deloc.

Bucurenci a subliniat ca in 2009, proiectul "Viata dupa colectare" a convins peste 2.000 de romani sa scrie primarilor si sa le ceara sisteme de colectare selectiva a deseurilor la poarta locuintei, iar pentru 2010, asociatia isi propune sa continue acest demers, avind ca tinta trimiterea a cel putin 5000 de astfel de scrisori catre edili, dar si parlamentari.

In plus, in 2010, Asociatia MaiMultVerde va realiza un film documentar impreuna cu Discovery Channel privind colectarea selectiva a deseurilor si o campanie de informare in scoli si in locuri publice din Capitala.

Andreea Marin Banica a dat curs invitatiei lui Dragos Bucurenci de a sprijini proiectul "Viata dupa colectare", aceasta precizand ca a trimis, la randul ei, o scrisoare edilului din sectorul in care locuieste, solicitand amplasarea in vecinatatea locuintei, a containerelor pentru colectarea selectiva a deseurilor. Vedeta de televiziune a dat citire scrisorii adresate primarului Andrei Chiliman, aratand ca la trei zile dupa ce a trimis scrisoarea, containerele au fost amplasate in apropierea casei in care locuieste.

Citeste si:
Andreea Marin abordeaza subiectul divortului
Andreea Marin abordeaza...

Andreea Marin Banica a denuntat insa faptul ca astfel de cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor nu se gasesc si in locurile de joaca, astfel ca parintii nu-si pot educa de mici copii sa colecteze selectiv.

Pana in 2013 Romania si-a luat angajamentul fata de UE sa sporeasca procentul de deseuri valorificate pana la 60%, iar acest obiectiv nu va fi atins fara implementarea unor sisteme de colectare selectiva la nivelul comunitatilor locale, avand in vedere ca 60% din deseurile de ambalaje sunt deseuri menajere si numai 40% provin de la agentii economici, a mai aratat Andreea Marin Banica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.