Pelicula "Eu cand vreau sa fluier, fluier" va rula incepand din 13 mai la Chisinau, fiind pentru prima data din 1989 cand un film romanesc intra in circuit comercial in Republica Moldova.

Pe 10 mai pelicula va avea avanpremiera la cinematograful Patria din capitala Republicii Moldova. Filmul va fi prezentat cu subtitrare in limba rusa, relateaza NewsIn.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" va fi prezent si la Marché du Film, la Cannes, unde va fi proiectat pe 14 si 16 mai pentru distribuitorii internationali de film. Filmul a fost vandut deja in 20 de tari, printre care Spania, Belgia, Olanda, Israel, Taiwan si Rusia.

Peste 44.000 de spectatori au vizionat „Eu cand vreau sa fluier, fluier”, care ruleaza inca in cinematografele din Bucuresti si din tara.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier"
regizat de Florin Serban a primit la Festivalul de Film de la Berlin distinctia "Alfred Bauer" pentru noi perspective in cinematografie, dar si Ursul de argint din partea juriului, "Jury Grand Prix". Ursul de argint este considerat a fi al doilea premiu ca importanta din cadrul festivalului.

Pelicula, adaptare dupa piesa de teatru omonima de Andreea Valean, prezinta povestea unui adolescent care decide sa evadeze dintr-un penitenciar pentru minori, cu doua saptamani inainte de eliberare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.