Nascut pe 13 noiembrie 1969 in Glasgow, Gerard mai are un frate si o sora. A urcat prima data pe scena la varsta de 12 ani in musicalul Oliver, care s-a tinut la celebrul King Theatre din Glasgow. Desi a fost atras de mic de actorie, a studiat 7 ani dreptul inainte de a-si indeplini visul. In prezent este considerat unul dintre cei mai sexy actori de la Hollywood.
Cu un CV impresionant, acesta si-a inceput cariera in televiziune, a jucat in numeroase piese de teatru si in cele din urma si-a definit talentul jucand in filme. S-a facut remarcat in 1992 obtinand un rol in The Bodyguard, alaturi de Whitney Houston si Kevin Costner. A obtinut un rol si in filmul Tomorrow never dies din seria James Bond. Insa primul sau rol important urma sa vina un an mai tarziu , in filmul premiat al lui John Madden, Mrs. Brown. In perioada sa de debut a mai avut roluri in productiile: Fast-Food, One more kiss si in Harrison’s flowers.

A interpretat magistral rolul principal din celebra productie Fantoma de la opera, fiind apreciat de importanti critici de specialitate. In curand avea sa-si castige faima binemeritata, obtinand rolul principal intr-un alt film de succes: 300- Eroii de la Termopile.

Interpretarea formidabila a personajului Leonidas l-a transformat intr-un actor foarte cunoscut si apreciat. De altfel, Butler a declarat ca regele Leonidas este probabil cel mai important personaj pe care l-a jucat vreodata. Acesta s-a antrenat timp de 4 luni in “stil Spartan” ca sa fie intr-o forma excelenta pentru acest rol. Si-a transformat corpul, dar si mintea prin multiple exercitii care aveau sa-l transforme dintr-un luptator aprig intr-un invingator convins.

Gerard Butler a mai avut roluri in productii de success precum: The Ugly Truth, Beowulf & Grendel, Timeline, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life sau Nim’s Island.

In 2009 Gerard a fost numit Ambasador al filmului pentru orasul sau natal. A acceptat sa primeasca un mandat de doi ani ca ambasador pentru Oficiul de Film din Glagow, dorind sa filmeze cat mai multe pelicule in Scotia. Entuziasmat, Gerard a declarat: “Glasgow este un loc ideal pentru a face filme”.

Citeste articolul integral pe Kudika.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.