QL va reprezenta Romania pe scena festivalului EUROPAfest si va tine piept valului de muzica buna venit din toate colturile lumii.

Voci puternice, charisma, texte cu substanta, instrumentisti care dau viata unor piese ce iti trezesc stari de mult timp uitate. Pe scurt, QL - singura trupa de funk din Romania, singura care cunoaste abordarea corecta a unui gen muzical neglijat pe nedrept. Muzica lor imbina ritmurile saxofonulul cu cele de pian, tobe, chitara si trombon, dand siguranta unui jazz pur, liber, degajat.

Intreaga lor prezenta constituie o noutate pe piata muzicii romanesti si nu numai. "Trupa QL este o ciudatenie: are pasaport european, dar practica un soul-jazz american, de calitate", dupa cum marturiseste celebra Sheyla Bonnick intr-unul dintre concertele la care a fost invitata.

Pornind de la cateva idei asternute pe o hartie, trupa si-a construit un intreg arsenal muzical, “step by step”, asa cum spune si numele primului album lansat. Astfel, QL aduce prin jazz tributuri muzicale lucrurilor frumoase, vremurilor bune, sentimentului de libertate si dragostei sau redefineste piese celebre in coveruri pline de fantezie. O calatorie si o dragoste fantastica pentru stilul de muzica pe care il interpreteza, un lucru de o frumusete rara.

Cunoscuti pana de curand sub denumirea de Quantum Leaps, trupa si-a lansat primul album exclusiv pe internet, de el putandu-se bucura astfel oricine indrageste muzica lor. Acesta a fost urmat de un turneu de mare amploare in care QL a concertat alaturi de mari nume din muzica romaneasca si din strainatate.

Dincolo de timpuri, trenduri sau toane, ramane muzica, in forma ei pura. QL exista prin si pentru muzica adevarata. In Romania se poate face muzica buna la nivel international, iar QL va fi prezenta pe scena EUROPAfest, care pune accent pe calitate si nu pe comercial, pentru a va demonstra acest fapt prin productiile lor pline de candoare si dichis.

Festivalul International EUROPAfest se va derula in aceasta primavara in Bucuresti, intre 7 si 13 mai, reunind peste 20 de trupe de jazz, blues si pop din Europa si SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.