Nu e nici-o eroare in titlu, cunoscutul actor Horatiu Malaele va primi, pe 20 noiembrie, Premiul "Oscarul romanesc - 2004". La Tel Aviv! Centrul Cultural Israeliano-Roman ii premiaza pe cei mai buni actori, muzicieni, regizori, oameni de televiziune, originari din Romania, varfuri ale vietii artistice israeliene. Cu acelasi prilej sunt premiate "Cartile Anului" si e proclamat "Omul Anului". "Oscarul romanesc - 2004" le va reveni actritelor Lya Koenig, Tatiana Olier, Gita Munte si Rosina Cambos (Teatrul National "Habima"), Tricy Abramovici si cantaretei Monica Vardimon (Teatrul Idis), actorii Bebe Bercovici ("Habima"), Iacov Bodo, Carol Marcovici si Carol Feldman (Teatrul Idis), muzicienii Harry Reininger si Nancy Brandes si vedetei de televiziune Odetta. "Cartile anului" au fost desemnate romanele "Singuratatea alergatorului" de Gina Sebastian-Alcalay si "Israel fara horoscop" de Mirel Brates, satirele "Biografia romantata a evreului" de umoristul I. Schechter si cele trei lucrari ale lui Tesu Solomovici ("Securitatea si Evreii", "5000 de ani de umor evreiesc" si "Istoria Teatrului din Romania"). Toate aceste carti au fost publicate in Romania. Personalitati politice si culturale sunt prezente si, deobicei, manifestarea se incheie cu un spectacol sustinut de artisti din Romania.
In aceeasi zi de noiembrie va fi prezentata, la Tel Aviv, comedia "Cafeneaua" cu Horatiu Malaele, Emilia Popescu si Dana Dogaru. Juriul "Oscarului Romanesc" a decis sa-i acorde actorului si regizorului Malaele "Premiul Special" pentru contributia sa deosebita la dezvoltarea artei teatrale romanesti si perfomanta artistica in strainatate. Intrebat daca se bucura de premiu, Horatiu Malaele n-a pierdut ocazia sa lanseze o poanta: "Cum sa nu ma bucur ca voi primi Oscarul Romanesc la Tel Aviv, ca si cel de la New York, tot de evrei e dat".

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.