Legendarul muzician american Bob Dylan si-a anulat turneul asiatic dupa ce autoritatile chineze i-au interzis sa cante in Shanghai si Beijing, anunta AFP.
Turneul asiatic urma sa includa China, Hong Kong si Taiwan, dupa ce luna trecuta Dylan a sustinut concerte in mai multe orase din Japonia, scrie NewsIn.

"Concertele din China ar fi fost cele mai importante din acest turneu pentru Dylan, astfel ca, dupa ce el a aflat ca nu poate canta acolo, a decis sa anuleze tot turneul", a declarat promoterul concertelor, Jeffrey Wu.

Autoritatile chineze nu au facut publice motivele pentru care i-au interzis lui Dylan sa cante la Shanghai si Beijing. Potrivit lui Wu, Ministerul Culturii din China a devenit mult mai exigent la autorizarea concertelor unor vedete din strainatate, dupa incidentul de acum doi ani de la show-ul sustinut de Bjork in Shangai. Cantareata islandeza a strigat pe scena "Tibet! Tibet!", lucru care, potrivit autoritatilor, ar fi ranit sentimentele chinezilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.