Acesta spune ca o astfel de sanctiune ar constitui "o catastrofa financiara si personala", relateaza AFP.

Procurorul din California anuntase ca va cere justitiei sa-i retraga lui Conrad Murray dreptul de a mai practica medicina in acest stat, intrucat "comportamentul si imprudenta de care a dat dovada in ingrijirea si tratamentul acordate lui Michael Jackson il face periculos pentru public".

Conrad Murray a recunoscut ca i-a administrat regelui muzicii pop un anestezic puternic, propofol, care a provocat decesul cantaretului, la 25 iunie, la Los Angeles, la varsta de 50 de ani.

Potrivit avocatilor lui Murray, interzicerea dreptului de practica in California va duce, inevitabil, la decizii similare in Texas si Nevada, unde medicul are deschise cabinete, scrie NewsIn.

In documente depuse la Curtea Superioara din Los Angeles, avocatii spun ca Murray nu-si mai practica meseria in California de la moartea lui Michael Jackson, dar o retragere a licentei in Texas si Nevada "i-ar compromite capacitatea de a-si asigura apararea", pentru ca nu si-ar mai permite plata cheltuielilor.

In plus, avocatii dau asigurari ca medicul, in varsta de 57 de ani, "nu are intentia de a-si relua imediat activitatile in California".

Dupa inculparea sa pentru omor involuntar, la 8 februarie, justitia i-a interzis lui Conrad Murray sa mai prescrie vreun sedativ sau anestezic, in special propofol.

Documente judiciare aratau in iulie ca doctorul Conrad Murray are datorii de peste 750.000 de dolari. Michael Jackson il angajase cu cateva luni mai inainte, contra sumei de 150.000 de dolari pe luna, pentru a-l supraveghea medical in perspectiva celor 50 de concerte pe care trebuia sa le sustina la Londra.

Viitorul profesional al lui Conrad Murray va fi dezbatut luni, 5 aprilie, in fata Curtii Superioare din Los Angeles, cand judecatorul va fixa data unei noi audieri care sa determine daca medicul va trece sau nu in stare de judecata.

Doctorul Murray a recunoscut ca i-a administrat propofol lui Michael Jackson cu putin timp inaintea mortii, dar spune ca a facut-o la cererea insistenta a regelui muzicii pop, care folosea anestezicul pe post de somnifer.

Acuzatia de "omucidere involuntara" i-ar putea aduce lui Murray, in caz de condamnare, maxim patru ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.