Televiziunea Romana a hotarat sa dea sansa castigarii trofeului Cerbul de Aur 2005 unor concurenti straini foarte tineri din tari precum Canada, Lituania, Macedonia, Statele Unite, Malta, Italia, Croatia, Marea Britanie, Bulgaria, Norvegia, Israel, Grecia, Georgia, Elvetia, China si Republica Vanuatu. Celor 19 aspiranti la premiile de la Brasov li se vor alatura si trei concurenti romani, ale caror nume vor fi cunoscute dupa desfasurarea selectiei nationale, intr-un spectacol transmis in direct de TVR 1, pe 5 august.

Concurentii romani care vor urca pe cena Cerbului vor fi alesi, prin televoting si juriu de specialitate, dintre Mihai Traistariu, Ovidiu Anton, Gina Pop Band, Asha, Andra, Avantgarde, Mirage, Vicenzo, Etnic, Haiducii, Rafael si El Negro.

JUMI-JUMA

Printre cantaretii straini se numara si o italiano-romanca. Linda are 20 de ani si se poate lauda deja cu o colectie impresionanta de premii. Poate ca ea va avea mai mult noroc decat fosta sotie a lui Doru Octavian Dumitru, Angelica Ganea, concurenta canadiano-romana care nu a reusit sa ia un premiu la editia din 2004. In acest an, Festivalul Cerbul de Aur va avea loc intre 21 si 24 septembrie.