Nepotul compozitorului Richard Wagner, Wolfgang, care a condus timp de mai mult de jumatate de secol Festivalul german de Opera de la Bayreuth, a decedat, duminica, la varsta de 90 de ani, potrivit reprezentantilor festivalului, informeaza presa internationala.

"Wolfgang Wagner si-a dedicat intreaga viata mostenirii lasate de bunicul sau", spun reprezentantii festivalului de la Bayreuth, care adauga ca nepotul compozitorului intra in istorie drept cel mai longeviv director de festival din lume.

Wolfgang Wagner, care a condus festivalul dedicat bunicului sau din 1951, la inceput alaturi de fratele sau, Wieland, apoi singur, cu un contract pe viata, a renuntat la functie dupa editia din 2008, scrie NEwsIn.

Insistenta sa de a duce la bun sfarsit contractul a provocat o lupta pentru putere intre urmasii lui Richard Wagner.

Timp de multi ani Wolfgang Wagner a insistat ca doar sotia sa, Gudrun, sa-l poata inlocui, insa autoritatile guvernamentale germane au refuzat sa o accepte. Dupa decesul sotiei sale, in 2007, Wagner a insistat ca fiica sa, Katharina, sa-i ia locul, starnind o noua disputa, cu alti doi membri ai familiei care doreau scaunul de director al festivalului.

Intr-un final Wagner a fost de acord sa renunte la post, in 2008, iar fiicele sale - Katharina Wagner si Eva Wagner-Pasquier au preluat conducerea.

Festivalul este organizat anual in orasul german Bayreuth, intr-un mic teatru construit de Richard Wagner in 1870.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.