Contractul-record pe care Sony Music l-a semnat cu mostenitorii lui Michael Jackson prevede si distribuirea de noi produse, in special albume cu melodii inedite ale artistului, iar un prim album de acest gen ar urma sa iasa pe piata in noiembrie 2010.

Muzica lui Michael Jackson, una dintre cele mai ascultate din lume de mai bine de 40 de ani, va continua sa-i imbogateasca multi ani de acum incolo pe mostenitorii regelului pop, dar si compania Sony Music, dupa semnarea unui contract-record de 250 de milioane de dolari.

Intr-o declaratie controversata, Joe Jackson a afirmat ca fiul sau Michael "valoreaza mai mult mort decat viu". Contractul intre mostenitorii vedetei pop si Sony Music dovedeste, in orice caz, ca industria muzicala ramane increzatoare in potentialul comercial al artistului la aproape noua luni de la moartea sa, comenteaza AFP. Contractul a fost incheiat pana in 2017.

Gratie acestui acord, care pulverizeaza toate recordurile industriei muzicale, Sony isi reinnoieste drepturile pe care le avea istoric vorbind asupra albumelor lui Michael Jackson, dar obtine si dreptul de distributie pentru noi produse, in special albume cu melodii inedite ale artistului.

Numarul acestor albume s-ar putea ridica la zece, iar un prim album "va iesi in noiembrie 2010", au precizat Sony si mostenitorii starului.

Michael Jackson a vandut cateva sute de milioane de discuri de-a lungul celor 40 de ani de cariera. "Thrilller", care a fost editat in peste 110 milioane de exemplare, ramane pana in prezent cel mai mare succes din istoria industriei muzicale.

De la moartea sa, la 25 iunie 2009, urmare a unei supradoze de medicamente si a unei intoxicatii cu anestezicul propofol, Michael Jackson a dovedit ca ramane o valoare sigura in industria divertismentului.

Este artistul care a vandut cele mai multe discuri in Statele Unite in 2009, cu 8,3 milioane de albume, adica de aproape doua ori mai mult decat urmatorul artist clasat, Taylor Swift (4,6 milioane). Iar filmul "This is it", realizat pe baza imaginilor filmate la repetitiile pentru spectacolul pe care trebuia sa-l dea la Londra, a avut incasari de peste 250 de milioane de dolari in intreaga lume.

Discul tras dupa coloana sonora a filmului "This is it" va face parte, de altfel, dintre noile albume comercializate de Sony pana in 2017. Potrivit unei surse bine informate, zece noi albume prevazute ar putea lua diverse forme, Sony preferand sa vorbeasca despre "obiecte muzicale". Ar putea fi vorba despre un DVD, un spectacol scenic, dar si un joc video.

John Branca, unul dintre administratorii mostenirii lasate de Michael Jackson, considera ca "acest acord cu Sony arata puterea intacta a muzicii lui Michael, depasind toate acordurile precedente din industria muzicala".

Michael Jackson surclaseaza, intr-adevar, contractele de mai multe milioane de dolari semnate in ultimii ani de rapperul american Jay-Z (150 de milioane de dolari) sau de Madonna (120 de milioane pe zece ani).

Suma-record a contractului lasa, de asemenea, sa se intrevada pentru mostenitorii starului - mama sa, Katherine, cei trei copii ai sai si fundatiile de caritate - venituri mai mari decat cele generate de alti ilustri defuncti. De pilda, mostenitorii lui Elvis Presley isi impart in fiecare an intre 50 si 60 de milioane de dolari, venituri rezultate din vanzari de discuri si diverse produse.

Insa mostenitorii regelui muzicii au si datorii de rambursat. Ultimele estimari evaluau pasivul artistului la circa 500 de milioane de dolari, scrie AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.